FC Oda C1 – Groene ster C1

Na het bar slechte weer van de afgelopen weken – en de afgelasting van de wedstrijd van vorige week – mochten we vandaag op een droog veld aan de slag. Er stond een guur windje, maar het zonnetje scheen wel lekker.

Vandaag moesten we tegen een tegenstander waar we kans tegen hadden, tenminste als iedereen zijn uiterste best zou doen. En geconcentreerd zou voetballen.

Casper en Julian als reserve-krachten op de bank. Tom had zich afgemeld dus onze verdediging zou het extra moeilijk krijgen. Daartoe moesten we weer improviseren. Ditmaal Martijn voor Sten als voorstopper. Martijn meestal in de spits, maar goed ook voor het spel. Hij was duidelijk in zijn nopjes met deze kans. Achteraf gezegd. Soms kwam je net wat snelheid en fysiek tekort, maar goed ingevuld. Jur, ook normaal in de spits, nu op half gezet, om te kijken of hij met zijn fysiek en snelheid meer ballen voor de goal kon krijgen. Zeker in het begin van de eerste helft kwam er op die manier wat dreiging op de goal van de tegenstander. Een voorzet, die er bijna inging. Jammer. In de tweede helft ging Jur weer terug naar zijn vertrouwde positie. Ook daar kwam veel dreiging uit naar voren. Dus beide experimenten gelukt.

Het grootste probleem bleef het aannemen van de bal en het zuiver passen naar elkaar. Negen van de tien schoten kwamen niet aan of werden niet goed verwerkt. Natuurlijk zit de tegenstander je op de huid. Maar dat weet je. Je moet de bal dus leren afschermen.

Max heeft de eerste helft problemen met het van de grond weg schieten van de bal. Gooien en uit de hand schieten gaat prima. De eerste goal tegen valt eigenlijk te gemakkelijk. We krijgen de bal niet weg. We zitten niet kort genoeg op de bal. Boem, Max op het verkeerde been. Groene Ster blijft drukken. Corner. Hmm…niet onze favoriete spelhervatting. En ja hoor. Zonder problemen kan de tegenstander de 0-2 koppen. Tarik probeert de boel nog wat op te zwepen, maar door zijn enthousiasme komen niet al zijn passes aan. De eerste helft kunnen we niet echt een vuist maken. Het lijkt erop dat ons nog een penalty bespaard blijft. Het leek er echt op dat Bram in de 16 een speler onderuithaalde. De scheids besliste anders. En dat vonden wij niet erg.

Dominik soleerde als een echte Messi langs een aantal tegenstanders heen. Zeker omdat we dit niet van hem gewend zijn, kwam hem dat op verdiend applausje van spelers en publiek te staan.

Kay werd gewisseld voor Casper. Die kon nu een mooi koppeltje vormen met Jur. Hier kwam ook direct dreiging uit naar voren. Goede voorzet, ‘vrije schotkans’ voor Tarik, helaas net over. Jammer, als dit de aansluitingstreffer was geweest dan hadden we zeker nog kans gemaakt. Nu probeerden we wel, maar zoals al gezegd door de slechte passing en balcontrole bleef het bij sporadisch aanvallen. Sem werd nog voor Julian gewisseld.

Max moest ook nog een paar keer reddend optreden, maar dit waren allemaal eenvoudige balletjes. Groene Ster kon of wilde ook niet meer.

De derde goal tegen was een mooie uitgespeelde aanval van Groene ster. Een soort rugby aanval waar uiteindelijk één aanvaller overbleef om de trekker over te halen. Geen schijn van kans voor Max.

Eindstand: 0-3. Op naar de volgende week. Trainen op standaard situaties en bal aanname en secuurder passen.

 

AVE

Laat een reactie achter

Typ uw gewenste zoekwoord in en duw op Enter om te zoeken